Igår satt jag uppe och googlade på fårsjukdomar till klockan var nära 01.
 
Ändå vaknade jag halv 7 och gick upp då. Jag gillar tidiga mornar men nu är jag seg. Tomas gick och satte på kaffe, får se om jag piggnar till.
 
På fm städade jag av stora rummet innan kaffedags. Sen kom Karin och vi gick ut. Liten promenad först med hundarna och sen fixade vi i hagen. Eftersom fåren har flyttat ner till en annan hage så fick hästarna tillbaka det ena vindskyddet  som fåren har haft. Det känns bra! Trots att de har ett stort vindskydd med gott om plats så står nästan alltid Freyja utanför.
 
Nu finns det ett till som hon kan vara i.Vi krattade också upp mycket skit i hagen och strödde på ny halm. Så nu är det fint.
 
Sen skulle vi rida och då började det regna. Det struntade vi i och red ändå. Det var bra! Tindra skötte sig bra och Karin red Freyja som var pigg efter att ha stått i nästan 2 veckor. Hon skar ju upp sig på en eltråd. Det har läkt och ser fint ut nu och Freyja verkar vara som vanligt.
 
 
 
Arkivbild
 
 
När vi hade ridit var vi genomsura, men vi gick ändå ner till grannen och fixade mat till hästar och katter.
 
Gud vad vi frös när vi kom in! Vi tände en brasa och drack te.
 
Sen var det dags att gå ut och kolla till fåren som var knepiga igår. Jag läste occkså att nyskördat ensilage kan innehålla höga halter östrogen som kan framkalla framfall. Sen är det dåligt om de är feta och står upp mot balen och äter, då ramlar ju allt bakåt i kroppen!
 
Alla fel har vi gjort!
 
Men jag läste också att lindriga fall inte behöver vara så farligt, utan det kan räcka med att hålla upp dem i bakbenen!!!
 
 
Så vi tog en hund och alla fårgrindar på traktorn och gav oss ner till hagen. Jim fick fösa in dem i fållan sen var det ett tungt jobb för Tomas att lyfta upp de 3 tackorna som vi såg stod och krystade. De sparkade och protesterade! ca 80 kg väger de nog styck!
 
Som tur är så verkar magen och kisseriet fungera iallafall.
 

2 kommentarer

Nina

18 Jun 2015 13:08

Vilken otur ni har haft med fåren! Allt bara för att ni fick fel kön på eran bagge....och det kan ju inte ni rå för...Hoppas det räcker med de åtgärder ni gjort nu, så att alla snart är krya igen.

Marianne

21 Jun 2015 07:13

Skrev en lång kommentar här i går...borta :(

Kommentera

Publiceras ej