Igår jobbade jag. Började 14. Innan dess hann jag jobba ute en stund och gå med hundarna. Karin kom hit lagom till fm kaffet.

Imorse slutade jag 8 men kom hem något senare för jag stannade och drack kaffe på jobbet.Vi jobbar ju alltid själva så ibland behöver man vara lite social.

Karin var ute med hundarna, vi kom hem samtidigt och satte på kaffe. Sen gick vi ut  och jobbade. Karin red Birkir. Jag filmade och tog lite kort och höll på att frysa ihjäl! Så jäkla kallt!

 
 
 
 
 
 
 
 
Jag gick in och tände en brasa och hängde tvätt. Sen kom Karin in så vi åt lunch.

Efter lunchen red vi våra ston. Tindra var så duktig. Hon gör så gott hon kan och mer kan jag ju inte begära! Jag är otränad och hon med! Men hon bråkar inte ett dugg med mig iallafall.  Hon har ju hållt på och sparkat bakut, snurrat och betett sig konstigt! Jag kollade med Lotta, men hon hittade inget fel och jag känner inget.
 
Men jag fick en känsla av att hon var lite trött på att bli riden av olika. Hon är ju supersnäll, men egentligen en rätt känslig häst! Det känner jag så väl när hon kommer ihåg saker vi gjort och hon tror att vi ska göra samma igen!


 
 
Idag såg Karin att Malin skulle ha en ridkurs i påskhelgen. Vi red en del hos Malin förut innan vi red för Anna. 
Hon är jätteduktig, men lite "för snäll"! Eftersom det var ett tag sedan vi var där kan det vara kul att åka dit iallafall. Vi tror också att hon gärna vill se Disa som är efter en hingst som hon fött upp.

Vi har anmält oss, sen hoppas jag att jag får ledigt ena dagen som jag egentligen ska jobba!


 
Imorgon kommer veterinären kl 14. Senare på em kommer en tjej som ska hälsa på fina vovven Helix som ska få ett nytt hem. Tjejen ska stanna över natten, får se om hon vill bo här eller på något vandrarhem. Vi har ju trångt, men en säng kan vi erbjuda om man kan stå ut med lilla boden! Sen får vi se om det klickar mellan dem.


Helix

 
 
 
 

3 kommentarer

marianne

11 Mar 2015 07:47

Ja, fy vad det blåste, men denna årstiden får det gärna blåsa hur mycket det vill så länge det inte regnar...det torkar upp i hagarna :)

JAg tror precis som du att Tindra är en "enmanshäst" så var Brigade, inte att han var missnöjd med alla, men det räckte med ett par tre stycken som han tyckte om, vissa som satt på honom fick honom inte ett steg fram.

Jag tänkte på en sak, det finns ju särskild utrustning för islänningar, är det någon särskild anledning, eller "bara för att"? Och har ni bara sådan utrustning till era hästar? Har varje häst egen sadel, eller passar samma på flera hästar?
Och träns? Många frågor hihi

sv: Jag vet faktiskt inte vad tuppen gjort, när jag först såg att han haltade (i höstas) hade han en liten knöl på benet, sen slutade han halta men knölen växte, nu haltar han jättemycket vissa dagar och knölen har vuxit ordentligt, nästan som en pingisboll....jag har bett Janne ta honom tidigare, men du vet ju hur gubbar är...:(

Jag har funderat lite på detta att vi skulle träffas också, ska vi börja kika lite på nån dag efter påsk?

Stina

11 Mar 2015 18:52

Full fart på dig som vanligt =)

En del hästar klarar inte att bli ridna eller hanterade av flera, så är det bara.
Min herr V är en av dom.

marianne

12 Mar 2015 23:22

då förstår ajg lite med angående detta med utrustning, att det inte finns någon särskild anledning. Jag har tre par ridbyxor som är för islänningar....jag ser ju skillnaden, men inser inte varför de heter olika.

Ava har redan lärt mej mycket, men hon blir väl inte nöjd förrän jag är helt undergiven...så med andra ord aldrig ;)

Kommentera

Publiceras ej