Efter jobb tisdag, onsdag till torsdag morgon tänkte jag att jag skulle ha en skapligt lugn torsdag hemma!
 
Men igår sa det bara swish! Jag klippte mig på fm och när jag kommit hem så kom Tina på besök. Hennes tik som ska ha valpar med Jim.
 
Hon hade 4 hundar med sig och vi gick en promenad med alla 7! Sen fika och en massa babbel.....
 
 
 
 
Kylskåpet var tomt så jag var tvungen att åka och handla och så hämtade jag paket också. Ingen lunch hann jag med.
 
På kvällen var jag på styrelsemöte i Linköping.Vi sågs på ett café och det var bra så jag kunde äta .....
 
Därimellan var det utfodring av alla djur. Fyra tackor har nu fått lamm. de två som fick först är ute nu och deras lamm är stora och rejäla. De två inne är Krakel spektakel, den vi köpte som bagge!! Hon är så liten och fick 2 små lamm, de väger knappt något!!
 
Den andra tackan heter 30 och hon fick ett lamm för två år sedan. Då hade hon av någon märklig anledning hamnat i bagghagen. Vi hade inget märkt Det gick 4 eller om det var 5 i en hage som skulle slaktas. Till slut var där 2 kvar och helt plötsligt föder den ena "baggen" ett lamm! Fy sjutton om vi hade slaktat henne......
 
Tackorna får kraftfoder och hö flera gånger om dagen. Hästarna delas på och vallackerna går på bete några timmar, inte Tindra. Det tar också lite tid.
 
 
 
 
 
Disa och Freyja är fortfarande borta hos hingsten. Disa är dräktig, Freyja vet vi inte än. Men vi hämtar dem samtidigt sen.
 
På söndag ska jag lämna Birkir till Malin ett par veckor så hon får träna honom. Jag tar med mig Tindra och rider lektion samtidigt. Vi får se hur länge Birkir ska vara kvar, det beror på hur det går.
 
 
 
 
 
Nu ska jag gå ut och se om det har kommit flera  lamm!

1 kommentarer

marianne

20 Aug 2016 10:32

Men gud vilken rolig bild.....en hel hög med BC....de är så fina.

Så söta lammen är, vi hade ju två lamm förr om somrarna och trots att jag vet vilket jobb det var, blir jag jättesugen nu när jag ser dina små sötnosar, jag tror bestämt att jag måste komma och hälsa på igen ;)

Spännande med Disa och Freyja, ibland blir jag lite avundsjuk på dej som delar intresse med hela familjen,
Janne är totalt ointresserad av alla utom Leo.

Jag bar ut förpackningarna till gardinerna men ska kolla vad de heter så kan du söka på nätet om ni har någon återförsäljare i närheten.

Denna fjording kan få sina ryck och dra iväg, men de är nog ganska tråkigt liv att vara ridskolehäst, han är välutbildad och jätteduktig, men sånt behöver underhållas och han försöker väl slippa jobba när han kan...det är längesen jag red honom innan i onsdags.

Kommentera

Publiceras ej