Idag var det mulet när jag gick ut och morgonfodrade. Så jag tänkte kanske städa lite på fm. Men efter frukosten hade solen börjat stråla igen! Så jag gick ut igen.Samlade ihop alla fårgrindar som vi hade haft till den tillfälliga fårhagen som delvis var i rundcorallen. När det var gjort longerade jag Tindra en kort stund. Sen blev det fm kaffe!
 
Gick till skogen sen och hoppades hitta lite svamp till kvällens kurs. Tur man har hundar som hittar! Allie och Jim dök ner och började gräva på samma ställe! Där låg 5-6 stycken, så jag blev ju jätteglad! Sen plockade jag en blomkålssvamp, ska se om jag hittar någon mer imorgon. Det brukar finnas fler.
 
På eftermiddagen mockade jag ur den ena boxen. Ska försöka måla lite om värmen ska hålla i sig! Det gick mycket lättare än jag trott. Det var inte så hårdpackat. 
 
Gick en sväng till skogen igen. Men ingen mer svamp! Vi fick nöja oss med de som fanns! Jag gjorde några sökområden med svampen i skogen och sen fanns där en som växte där med! Så det blev ganska bra! Alla hundar nosade på svampen, så vi får väl se sen om det går bra för dem hemma!
 
Efter kursen red jag Tindra. Det började skymma, men jag hann precis med ett pass. Det är lite konstigt att det svåra varvet nästan har blivit det  lättare...:-)
 
Jag fick äpplen av en kund, så jag gjorde äpplekräm som vi åt till efterrätt. Mat hade vi klar att bara värma. Det är skönt när man är ute sent!
 
Freyja hade tyvärr inget foster kvar, med det var ägg på gång, så i helgen brunstar hon nog igen.
 
 

1 kommentarer

Marianne

25 Aug 2016 16:35

Så olika det är, vi har så mycket svamp att vi nästan trampar på de.

Detroit väl oftast så att man tränar så mycket på den svåra sidan att man glömmer underhålla den lätta?!

Så tråkigt att det inte tagit på Freyja men jag håller tummarna att det går bättre nu i helgen
Ava brunsvart knappt någonting, jag tror hennes kropp inte orkar med ett foster/föl och att naturen ser till att hon inte släpper några ägg....skruttan

Kommentera

Publiceras ej