Vaknade med huvudvärk. Tänkte att det kanske släpper efter frisk luft. Kallt var det, ca -10 ute, men i stallet höll det sig på -2 .
 
 
 
 
Sa till Tomas att vi måste dricka kaffe innan jag ska åka och klippa mig! Så direkt efter yogurt och te blev det kaffe!
 
Sen kom jag på att min bil sa ju ifrån igår. Det kan vara ett elfel. Så då skulle jag ta Tomas bil. Jag hade ju redan tinat upp min egen! Ut och slängde in motorvärmaren i den andra.
 
Tomas bil gillar jag inte! För ny med en massa finesser som man måste fatta.....Fick ringa hem 2 ggr och fråga var vissa funktioner fanns! Sen är sätet för långt, jag sitter inte bra med mina korta ben!
 
Huvudvärken höll i sig. Men när min frissa tvättade mitt hår var det som om det löstes upp! Jag sa det till henne så då fick jag lite extra, plus att hon tryckte på några punkter på skallen. Värken flög bort, bokstavligen!
 
Efter frissan blev det apoteksbesök. Fyllde på lite mediciner.
 
Tomas hade lagat korvstroganoff när jag kom hem. Efter maten gick vi ut. Fy farao vad kallt det var!
 
Fyllde på halm hos både får och hästar och gav hinkmat till Freyja och Nökkvi. Tomas kom ut och kopplade in fårens vattenbalja. Så nu har både de och hästarna uppvärmda vattenkar. Skönt!
 
Efter en timme frös jag om tårna och Tomas frös om händerna! Så då fick vi ta paus. Kaffe och fruktsallad med glass.
 
Sen gick vi ut och fortsatte med stalljobbet. Hundarna fick ha täcken på sig. Jim har fått kramp nästan varje gång vi har varit ute. Så han har fått gå lös, han som jämt går i koppel annars. För då kan han röra sig bättre. I koppel går han och har tassarna mer i marken, när han är lös travar han, nästan trippar fram.
 
Det kräver mer av mig när han är lös! Jag får säga till Mio att sluta försöka få igång rusningar ihop med Jim och sen belönar jag Jim när han håller sig nära mig. Men det har gått jättebra! Jim ser det nog som en ny övning vi håller på mig och gör sitt bästa för att göra mig nöjd!
 
Idag kom Linas matkasse igen. Tyvärr hade de lagt rotfrukter ihop med frysta varor så de var ju frusna! Klantigt! Men det vi lagade var gott. Potatisgnocci med shitakesvamp, ädelost, päron och en olja som man mixade med rosmarin och bladspenat.
 
Imorgon ska jag jobba så ikväll ska jag se till att komma i säng.
 
 

2 kommentarer

Marianne

06 Jan 2016 00:26

Fy för att vakna med huvudvärk :( skönt att frissan trollade bort den.

Du får ta fram instruktionsboken när du lånar Tomas bil ;)

Det är skönt med den torra luften, det känns mindre kallt nu trots att temperaturen sjunker.

Sv: du som har riktig lammfärs....åh vad avis jag blir...det var sååå himla mycket godare när vi hade egna lamm.

marianne

08 Jan 2016 19:11

Ja med en fin ram blir det helt annorlunda, jag trodde Janne skulle sätta upp tavlorna idag, men han kan sej i soffan med sina jävla öl istället :(

Alla sms hon skrivit finns sparade, jag skriver ner allt jag har sett och hört i min ventilblogg för att kunna ta fram om det behövs....Jag ska skriva ett inlägg där om allt jag hört om henne nu i efterhand....det är inte särskilt trevliga saker och jag tror jag hade tur som blev av med henne efter dessa tre-fyra månader

Kommentera

Publiceras ej