Det skulle ju bli så regnigt framöver, men det stämmer  ju inte!
 
Imorse sov vi till nästan 8,30. Men hästarna fick mat klockan 1 inatt så de klagade inte!
 
Det blev långfrukost när vi kom in. Sen gick vi ut igen.
 
Vi ligger efter en del med jobb här hemma. Delvis pga dessa lamm som kom oväntat.Det blev ju en massa extrajobb. I stallet har vi djupströbädd som ska ut. Både i boxarna och på golvet där vi fick göra en extrabox av grindar.Jag vill ju fortsätta att måla, som jag inte blev klar med i höstas.
 
Idag fick jag iallafall hjälp med växthuset. Har ju inte hunnit plantera något. Men idag skurade vi ur det. Imorgon ska vi olja golvet om det har torkat. Sen kanske jag kan plantera i veckan. 
 
 
 
 
När växthuset var skurat så åt vi lunch.
 
Sen gick jag en promenad med hundarna  och Tomas tog ner grindar till fårhagen. När jag kom tillbaka så klippte vi klövarna på 4 stycken. Vi ska ta några i taget. Idag tog vi de som hade längst! En hade börjat halta lite. De sliter ju inte direkt ner dem när de går på gräs. Man måste hålla ner dem på marken , liggande, så man behöver ju vara två för att klippa.
 
 
 
 
När vi fått lite eftermiddagskaffe så tog vi tag i torken. Där låg gammalt mögligt hö. Blä vad äckligt det är. Men nu är allt ute. Men det är visst hål i taket för vi hittade några blöta högar.
 
 
Jag gick in och duschade och började sen med maten. Ibland är det bra att inte handla för ofta, för jag köper lätt hem för mycket. Nu hade vi mycket middagsmat men sämre med grönsaker.Till lunch åt vi kassler och stekt potatis. Då tog jag fram frysta  sugar snaps och gorde en sallad med fetaost. Nu ikväll blev det egna hamburgare med coleslaw av den sista moroten! Liten räkmacka till förätt! Så imorgon måste jag nog handla åtminstone grönsaker!
 
I helgen nu började ju alla cykellopp. Idag var det tjejvättern och imorgon är det halvvättern. Men vi kan nog undvika det genom att välja rätt väg!
 
 

1 kommentarer

marianne cargus

11 Jun 2017 08:20

Vi har alltid frusna grönsaker hemma så det blir mest sånt här, när hag handlar färskt så blir det alktid för mycket så jag får slänga eller ge hönsen.

Du får gärna dela med dej av recept på de där kroppkakorna....oj nu kom jag ihåg att du frågade efter recept på tomatsoppan....har du fått det? Usch vad glömsk jag är :(

Den trollsländan bet mej, det första den gjorde...bara landade på min arm och högg till..det kändes rejält.

Jag skrev om flytten efter jag kom hen från öland, tror jag

Kommentera

Publiceras ej