Jag vaknade redan 7 trots att jag var vaken till 01 inatt och försökte få ordning på ett program att rita rallybanor. Det gick ju inte....måste be om hjälp med det.
 
Idag flöt allt på ute på morgonfodringen. Alla hade ju vatten, sedan igår, och Freyja hade rivit ner staketet och gick ihop med de andra. Så jag struntade i att ge henne egen mat, hon fick vara kvar. Och allihop hade hittat ner i gången, där det fanns gräs. Det öppnade vi redan i måndags, fast de hade de tydligen missat! De kom inte ens när jag hängde upp maten. Och det var knappt något att mocka eftersom de hade varit och betet och inte bara stått och hängt framför vindskyddet.
 
En knapp timme var jag ute. Det var frost i gräset, kallt men vackert. Allie och Jim fick ha sina täcken på sig. Efter frukost gjorde jag musli och fixade med lite annat innan vi gick ut igen. Försökte fiska fram en musfälla under diskbänken! Den smällde igen igårkväll, sent! Men jag fick inte fram den, hittade däremot en gammal död mus, urk!!
 
Det var underbart väder! Varmt och alldeles vindstilla.Gick promenad i skogen, fick ta av mössa och vantar för det var så varmt i solen! Mockade lite i hagen och packade upp ensilagebalen. Sen tog jag ner hö eftersom Tomas kommer hem först imorgon. Det är han som kör in ensilaget. Det är extremt mycket lättare med höet som väger en bråkdel mot ensilaget.
 
Jag satt länge med katterna som njöt i solen. Gud vad roliga de är och så olika.Den röde, Isak är bekväm, ligger ofta och tar det lugnt. Han är ju mycket större också. Alfons är mest nyfiken, på allting! Han är lite överallt och kommer jämt springande! Den andre ligger kvar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen gick vi in och åt lunch, vid 13.30 idag! Jag gjorde en snabbvariant av kålpudding. Dvs steker färs och kål i stekpannan och vips så är det klart!
 
 
 
 
Efter lunchen gick vi en promenad i solen. Gud så skönt det var! Jag såg att fårmaten var i princip slut och i en av fårhagarna fanns inga mineraler.
 
Så hundarna och jag tog en sväng till stan och granngården. När jag stannade till på mataffären träffade jag en gammal vän. Vi umgicks när barnen var små. Vi stod och babblade jättelänge, det var trevligt! När vi kom hem var klockan 17 och solen var på väg ner.
 
Klädde på mig lite mer och gav hundarna mat innan vi gick ut. Nu fodrade jag alla fåren. Det gick snabbt och lätt, allt fanns ju packat. Hästarna fick lite hö med. Så idag var jag inne innan det blev mörkt! Lagade en het wok och åt upp allt så jag blev liite för mätt! Snart ska jag fodra igen och imorgon jobbar jag så jag ska försöka komma isäng skapligt!

2 kommentarer

Marianne

19 Oct 2017 22:07

Så brukar jag också göra med kål, färs och lök..godare än kålpudding enligt mej. Det går så klart att mixa med vanlig mixer, men den jag har är så himla praktisk.
Dina katter är för söta...jag vill också ha ;)

Nä jag sa inte så...det är ett skämt jag stulit från Martins Instagram...hihi

Katia har Ava på foder, jag rider ibland men för övrigt tar hon hand om allt annat.

Marianne

21 Oct 2017 23:38

Det ser så skönt ut där du och kissen sitter i solen, men nu verkar det vara slut på de fina dagarna.

Ja, jag vet att ingen kan påverka honom att sluta dricka sin öl, men som du säger, man behöver liksom inte sällskapsdricka.

Jag rider ju inte så ofta och då är det extra härligt när allt stämmer...
Ja, jag ska fota av mitt schema såg vi kan hitta tillfälle att ses :)

Kommentera

Publiceras ej